Særarrangementer

Auschwitz-overlever besøger Kinorama i Sønderborg til sønderjysk filmpremiere

Den 93-årige Arlette Andersen er hovedpersonen i den nye dokumentarfilm ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Filmen har solgt mere end 7.000 biografbilletter siden premieren sidste år. Den 7. april kommer både Arlette Andersen og filmen til Kinorama i Sønderborg. I den forbindelse aflyses en historisk filmaften i Gråsten den 28. marts.

Når den nyeste og mest moderne biograf i Danmark, Kinorama i Sønderborg, lørdag den 7. april tager imod gæster, gælder det en ganske særlig historisk filmforevisning. På programmet er dokumentarfilmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” – om én af de sidste overlevende fra nazisternes udryddelseslejr Auschwitz.

Det er en film om den nu 93-årige Arlette Andersens gribende historie om at overleve det ubegribelig under Anden Verdenskrig - om at slippe levende ud af et af verdenshistoriens mørkeste kapitler, Holocaust – udryddelsen af seks millioner jøder.

Optimal filmoplevelse

Arlette Andersen vil deltage ved denne særlige filmvisning og vil stille sig til rådighed for spørgsmål efter filmen. Instruktør og initiativtager til filmen, journalist Thomas Kvist Christiansen vil introducere filmen.

De to filmmagere Thomas og Peter Kvist Christiansen har i forbindelse med den sønderjyske biografpremiere på filmen valgt at aflyse den planlagte historisk filmaften på Benniksgaard Hotel i Gråsten den 28. marts.

- Vi er rigtig glade for, at vores film nu bliver vist i landets mest moderne biograf. Det betyder, at man som biografgæst får det optimale udbytte af filmen – ikke mindst af filmens musik, der er komponeret af komponisten Knud Møller.

Vigtigt at give faklen videre

Med et ønske om, at verden aldrig skulle få lov til at glemme de nazistiske koncentrationslejre – i særlig grad udryddelseslejren Auschwitz, indledte den 66-årige Arlette Andersen i 1990 en foredragsrække, der skulle vare i 25 år. Som en af de få franske jøder, der overlevede ét års fangenskab i Auschwitz, rejste Arlette Andersen rundt til primært skoler og gymnasier i Danmark og fortalte sin gribende historie.

Men i foråret 2015 var det slut. Helbredet kunne ikke klare flere foredrag. 426 gange havde hun fortalt sin historie til næsten 100.000 mennesker. Men slut er det ikke. Takket være en nye dokumentarfilm, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”, kan missionen fortsat holdes i gang.

Det er filmselskabet Kvist Film, der har brugt fire år på at producere en film, der fortæller Arlette Andersens historie om at overleve Auschwitz og ikke mindst Holocaust, der kostede seks millioner jøder livet. Det er instruktøren og journalisten Thomas Kvist Christiansen, Fredericia, der i 2013 tog initiativ til at skabe filmen, og i denne tid sætter flere og flere danske biografer Arlette Andersens historie på programmet. Indtil nu har filmen solgt mere end 7.000 biografbilletter.

- Det er et meget flot billetsalg. Det glæder mig meget, at der er så stor interesse for at se og høre Arlettes historie. Det er det, der er hendes ønske – at så mange som muligt skal høre hendes fortælling og på den måde bære faklen videre til de unge. Og i en tid nu, hvor verden oplever en tiltagende politisk højredrejning, hvor fremmedhadet og antisemitismen vokser mere og mere frem, er det mere end nogensinde vigtigt at blive mindet om, hvor galt det kan gå, fortæller Thomas Kvist Christiansen.

Køb billetter her: http://www.kinorama.dk/cinema/movie/16356